Gönderen Konu: IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR 4100 KM  (Okunma sayısı 898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selkaTopic starter

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
Ynt: IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR 4100 KM
« Yanıtla #75 : Haziran 25, 2010, 02:41:48 pm »
Samsun'a geliriz.. Yollar çok güzel olunca hızlı geldiğimiz farkederiz. Samsun'da pide yemeyi teklif ederim.. Lakin itibar görmez...

Samsunda Ordu gibi transit geçilir...

En güzeli Menemenci Baba'dan menemen yiyelim diye tutturulunca Samsun çıkışı Menemenci Babayı buluruz...

By selcukkaya at 2010-06-22

Menemenci Baba daki menemen çok güzeldi.. Samsundan çıkılıp hemen Kavak istikametine dönüşte sağ kolda tavsiye ederim.. Koca menemen, 6 TL dir.. Bu arada yollardan iyice sıkılan ekip  çaresiz hızı artırmıştır...

By selcukkaya at 2010-06-22
Suzuki DL650 V-Strom 2006
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA!

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #76 : Haziran 25, 2010, 02:42:44 pm »
Çorum'a kadar ortalama 140 km/h lik hız ile ulaştık.. Yağmur yememiştik.. Lakin Çorum çıkışı gene berbat görüntü vardı...
[IMG=http://img688.imageshack.us/img688/4769/dsc08943u.jpg]http://[/img]

Çorum'a gelmeden bir mola anı... İyice yorulmuşuz.. Bu arada pompacını MZ 250cc bir motoru vardır.. Onunla Samsun'a gidişini bizlere çok detaylı anlatır..

Türkiye'de Çorum hakkında çok olumusuz fikirler vardır.. Lakin bu fikirler Çorum'u görene kadar bende de öyle idi.. Ancak Çorum çok güzel bir şehir.. Çorum lularda harika sevecen kişiler...

Allahım hava Ankara istikametine doğru berbat.. Sağnak yağış o kadar belli ki.. Ve biz onun üzerine gidiyoruz.. Tekrar ıslanmak istemeyiz.. Ancak bu kez ıslanırsak bu 4 . kez ıslanmamız anlamındadır..

Ve öyle bir ıslanırız ki gezi boyunca öyle sağnak yememişizdir... Çoraplarımız ve donlarımıza kadar... Lakin OPET te kuru çamaşırlar giyer Kırıkkaleye devam ederiz...

By selcukkaya at 2010-06-25
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #77 : Haziran 25, 2010, 02:43:19 pm »
Nihayet....

By selcukkaya at 2010-06-25

Kırıkkalede Öğretmen evini sorarız.. 100.000 kişilik bir kent.. Çok küçük değil... Bu sırada üstümüz henüz kurumuş ve ısınmaya başlarken.. Pat, pat pat, pat pat patırt patırt yağmur damlaları hızlanır.. Bir an önce odamıza yerleşmek isteriz ki 5.defa mı 6. defamı sayısını unuttuk ıslanmak istemeyiz..
Nihayet Kırıkkale Öğretmenevi, akşam yemeklerimizi yer odalarımıza uyku moduna.. Yarın Kırıkkale-Konya Antalya..

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #78 : Haziran 27, 2010, 10:29:22 am »
[COLOR="Red"]10. GÜN KIRIKKALE-ANTALYA SON GÜN VEDA ZAMANI…[/COLOR]
Sabahleyin Kırıkkale Öğretmenevindeki kahvaltı ardından artık gezimizin bittiğini anlamış gibi herkes sessizdi… Havanın durumu çok iyi değildi.. Ancak Antalya’dan Hopa’ya kadar gayet güzel olan hava dönüşte Hopa sonrası bizleri defalarca ıslattı.. O sebeble poşet almak farz oldu..

Çok eğlenmiş, çok gülmüş ve harika zaman geçirmiştik.. Görmediğimiz yerleri görmüş, tanımadığımız kültürleri tanımış olduk.. Sanki bu 4000 küsür km lik gezimizin hiç bitmesini istemez gibi gene eşyalarımızı toplarken sessiz kalırız.. Özgür’de bu sessizliğin nedenini anlamış gibi deklanşöre basar ve bu görüntüyü yakalar…

Yola koyuluruz Elmadağını geçmiştik ki, artık dayanamam.. Özgür’e dörtlü flaşörü yakarım.. Dururuz.. Işılay’ın ve benim donduğumuzu söylerim.. Hava gerçekten çok soğuktur.. Ama Özgür hazırlıklı imiş o içlikleri giymiş.. Bizlerde Opette iç yün atlet giyip içlikleri takarız.. Yemin ederim ancak soğuyu kesti.. Bu o kadar garip bir durum ki; Ardahan’da 1900 m lerde kar yığınları yanında hiç üşümez içlik giymezken, bozkırlarda, iç anadolu düzlüklerinde donmuştuk…

Gölbaşını geçip Konya istikametine döneriz, KULU yakınlarında o kadar şanslı durumdayız ki; sağ yanımızda yaklaşık 500 m ileride sağnak yağmur ve sol yanımızda 500 m kadar ileride diğer sağnak yağmur varken tam ortadan ıslanmadan geçtik…

Konya’ya geliriz.. CEMO da etli yemek üzere dururuz.. Ancak artık ne yaparsak yapalım, ne yersek yiyelim.. Antalya’ya 200 km yol kalmıştır ve yarın işe gitmek vardır..
Bu arada komiklik yapayımda gülelim deyip; “Arkadaşlar bir daha böyle renkli v eğlenceli gezi yapmak için tam 350 gün daha çalışmak gerek” diyince kimse gülmedi.. Bende sustum..

Burada Özgür ben gezide para ve harcama kasası olduğum için “Kardeş sana olan borcumu bana söylede helalleşelim” diyince bu gezi artık burada bitmiştir diye içimden hayıflanırım… Ve Konya’da iken Özgür le helalleşiriz… Yemek sonrasıda direkt Akseki kavşağı der yola koyuluruz...

Hay Allah.. Orta Toros Dağlarının tepesinde gene sağnak yağmur…

By selcukkaya at 2010-06-27

2km lik bir geçiş.. Ama 2 km de çok ciddi yağıyor..

Durduk, gene aynı olaylar… Bagaj açılır, yağmurluk alınır, bagaj yerleştirilir falan filan….

Akseki kavşağına birkaç km kala dururuz.. Bizler Özgür’e;  o da bizlere teşekkür eder.. Akseki’den sonra o Alanya bizler ise Antalya istikametine döneriz..

Ve bu işi başarmanın hemde kazasız belasız yapmanın haklı gururu ile kasklarımızı havaya kaldırırız…

Teşekkürler Özgür, Teşekkürler Aşkım…. Daha nice gezilere….

SON
Bu arada bazı notlar eklemek isterim..

10 gündüz 9 gece süren gezi için toplam yaklaşık masraf..

9 gece otel parası; (Çift KİŞİ)   500 TL
Yemek               400 TL
BENZİN            700 TL
TOPLAM            1600 TL İKİ KİŞİ İÇİN…

Bu gezi raporunu okuyup, değerli yorumlarınız ile katkı sağladığınız  için çok teşekkürler
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

Çevrimdışı okdedik

• M. Onur Kuru
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #79 : Haziran 27, 2010, 12:09:09 pm »
Çok güzel bir gezi olmuş herşeyiyle, raporun sonu hüzünlendirmedi desem yalan olur ve bu kadar yolu kazasız belasız katetmeniz ayrıca takdir gerektirir.  Bu arada bu yaz Karadenize gidecekler için güzel kaynak olacak gene de toplantıya gelirseniz birebir geziyle ilgili konuşmak isterim Teşekkürler  süper BEŞLİ  :alkis:
555-2668656 A Rh + (poz)
Suzuki Vstrom DL 650

Çevrimdışı LeventDemir

• Levent Demir
  • Üye
  • *
« Yanıtla #80 : Haziran 27, 2010, 09:42:21 pm »
bravo. daha nice sağlıklı geziler dilerim. gezmekten daha zor olanı raporlamak. onun da hakkından gelmişsiniz. =)
5327158587
A Rh + (poz)
BMW F 650 GS

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • Başkan Yrd.
  • **
« Yanıtla #81 : Haziran 27, 2010, 11:01:08 pm »
Selçuk dostum

Helal olsun diyorum.
Tebrikler.
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yasamak özlemiyle dolmalısın. (Ataol BEHRAMOGLU)

Çevrimdışı muharremkeser

• Muharrem Keser
  • Başkan
« Yanıtla #82 : Haziran 28, 2010, 11:30:35 am »
Selçuk..,Herşeyiyle mükemmel bir gezi ve anlatım oldu,çok teşekkür ederiz nbu güzel geziyi bizimle paylaştığın için.Aslında bu geziyi Jolly Joker alt katında sunum halinde getirsen nasıl bir teklif olur..?
BMW 1200 GS 2008 Model  Renk:Gri                 Cep Tel:05554774633    AB Rh + (poz )

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #83 : Haziran 28, 2010, 03:51:47 pm »
Selçuk..,Herşeyiyle mükemmel bir gezi ve anlatım oldu,çok teşekkür ederiz nbu güzel geziyi bizimle paylaştığın için.Aslında bu geziyi Jolly Joker alt katında sunum halinde getirsen nasıl bir teklif olur..?

Başkanım niye olmasın.. Elbette.. Lakin raporumda çok detaylı anlatmaya çalıştığım şeyleri tekrar anlatıp kimseleri sıkmak istemem.. Ancak bu gezi amacı Kuzey Doğu Anadolu idi.. Karadeniz gezisi değildi.. Amaç Kars-Ardahan-Artvin kısmını gezmekti. Hal bu iken o bölgeye gitmek için mevcut diğer şehirler den de geçmek zorundasınız.. Mesela Kapadokya bölgesi transit olmak zorunda.. Mesela Erzurum da Tortum Şelaleleri, Oltu Narman transit geçilmek zorunda kalındı.. Mesela Giresun yaylaları da transit geçildi. Hakkını vermek gerekirse Kars-Göle-Ardahan-Çıldır-Şavşat detaylandırıldı.. Lakin çalışan insanlar olarak karar almak gerek.. Ya Sivas-Erzincan Erzurum detaylandırlacak yada Karadeniz yada Ardahan Artvin Kars olacak.. Anlatmak istediğim 3 kuruşa beş köfte yok.. 10 gün izin varsa muhakkak bir bölge seçilecek diğerleri transit geçilecek.. O sebeble biz dönüşü transit yaptık mecburen çünkü yarın iş vardı......
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #84 : Haziran 28, 2010, 03:54:04 pm »
Selçuk dostum

Helal olsun diyorum.
Tebrikler.

Kaptanım gezimi beğendiğinize çok memnun oldum.. Sonuçta zaman yaratma olayı gerisi kendiliğinden geliyor... İnşallah birgün senle... :)
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #85 : Haziran 28, 2010, 03:57:12 pm »
bravo. daha nice sağlıklı geziler dilerim. gezmekten daha zor olanı raporlamak. onun da hakkından gelmişsiniz. =)

Levent bey inanın raporu yazmamda bir hafta sürdü.. Havalimanında vardiyalı çalışan teknik personelim ben.. İnanın yazın Antalya Havalimanı facia.. 1100 uçak günde iniyor hizmet alıyor ve kalkıyor.. Bunlar sorunsuz sıfır hata ile olmak zorunda, pardon yok. Bırakın 1100 uçağın hizmet almasını 1100'e kadar sayı saysanız yorulur insan... Hal öyle olunca gece nöbet çıkışı yada akşam eve dönüşte pestil gibi oluyorum.. Birde 5 yaşında oğlum daha enerjisi olunca ben bitiyorum... Zaman bulup bu raporumu yazabildim ya... Sanki üniversite diploması almış gibi oldum.. Teşekkür ederim... :heyo2:
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

Çevrimdışı asic

• ilhan narcı
  • Konsey
  • *
  • çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz
« Yanıtla #86 : Haziran 28, 2010, 07:50:52 pm »
selcuk gerçekten serüvenini zevkle takip edip okudum  olaylara bakış açın anlatışın sanki içindeymiş havası verdi bende kendimi bu gezide sizlerle beraber yol yapmış kadar yorgun hissettim  :idea:
inşallah birgün böyle güzel bir gezide beraber yol yaparız sevgilerimle ;)
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2010, 07:53:48 pm Gönderen: asic »
05327436888-0536 561 96 96 ( B RH +)
FAZER 600   YBR 125
BMW 1200 GS 07 eak 45

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #87 : Temmuz 01, 2010, 11:45:36 pm »
selcuk gerçekten serüvenini zevkle takip edip okudum  olaylara bakış açın anlatışın sanki içindeymiş havası verdi bende kendimi bu gezide sizlerle beraber yol yapmış kadar yorgun hissettim  :idea:
inşallah birgün böyle güzel bir gezide beraber yol yaparız sevgilerimle ;)

O zaman ne mutlu bana, İlhancığım.. Önemli olan bu tip raporlar ile birbirimizi cesaretlendirip belki bir gün Nord Capp, belki birgün Katmanduya gitmek olabilir... Önemli olan birbirimizi cesaretlendirmek.. Eğer bunu başarırsak her zaman bu tip gezilerde çıta atlatılmış olur..
Mesela
Türkiye-Yunanistan-Makedonya-Karadağ-Hırvatistan-Slovenya-İtalya ve dönüş turu
Mesela, Suriye-Ürdün-Mısır-Kızıldeniz
Mesela, En süper parkur olanı ise, :sevin: :sevin:
Türkiye- Gürcistan-Rusya-Ukrayna-Moldova-Romanya turu hep aklımda... :sevin:
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com