[COLOR="Red"]10. GÜN KIRIKKALE-ANTALYA SON GÜN VEDA ZAMANI…[/COLOR]Sabahleyin Kırıkkale Öğretmenevindeki kahvaltı ardından artık gezimizin bittiğini anlamış gibi herkes sessizdi… Havanın durumu çok iyi değildi.. Ancak Antalya’dan Hopa’ya kadar gayet güzel olan hava dönüşte Hopa sonrası bizleri defalarca ıslattı.. O sebeble poşet almak farz oldu..

Çok eğlenmiş, çok gülmüş ve harika zaman geçirmiştik.. Görmediğimiz yerleri görmüş, tanımadığımız kültürleri tanımış olduk.. Sanki bu 4000 küsür km lik gezimizin hiç bitmesini istemez gibi gene eşyalarımızı toplarken sessiz kalırız.. Özgür’de bu sessizliğin nedenini anlamış gibi deklanşöre basar ve bu görüntüyü yakalar…

Yola koyuluruz Elmadağını geçmiştik ki, artık dayanamam.. Özgür’e dörtlü flaşörü yakarım.. Dururuz.. Işılay’ın ve benim donduğumuzu söylerim.. Hava gerçekten çok soğuktur.. Ama Özgür hazırlıklı imiş o içlikleri giymiş.. Bizlerde Opette iç yün atlet giyip içlikleri takarız.. Yemin ederim ancak soğuyu kesti.. Bu o kadar garip bir durum ki; Ardahan’da 1900 m lerde kar yığınları yanında hiç üşümez içlik giymezken, bozkırlarda, iç anadolu düzlüklerinde donmuştuk…

Gölbaşını geçip Konya istikametine döneriz, KULU yakınlarında o kadar şanslı durumdayız ki; sağ yanımızda yaklaşık 500 m ileride sağnak yağmur ve sol yanımızda 500 m kadar ileride diğer sağnak yağmur varken tam ortadan ıslanmadan geçtik…

Konya’ya geliriz.. CEMO da etli yemek üzere dururuz.. Ancak artık ne yaparsak yapalım, ne yersek yiyelim.. Antalya’ya 200 km yol kalmıştır ve yarın işe gitmek vardır..
Bu arada komiklik yapayımda gülelim deyip; “Arkadaşlar bir daha böyle renkli v eğlenceli gezi yapmak için tam 350 gün daha çalışmak gerek” diyince kimse gülmedi.. Bende sustum..

Burada Özgür ben gezide para ve harcama kasası olduğum için “Kardeş sana olan borcumu bana söylede helalleşelim” diyince bu gezi artık burada bitmiştir diye içimden hayıflanırım… Ve Konya’da iken Özgür le helalleşiriz… Yemek sonrasıda direkt Akseki kavşağı der yola koyuluruz...

Hay Allah.. Orta Toros Dağlarının tepesinde gene sağnak yağmur…

By
selcukkaya at 2010-06-27
2km lik bir geçiş.. Ama 2 km de çok ciddi yağıyor..

By
selcukkaya at 2010-06-27
Durduk, gene aynı olaylar… Bagaj açılır, yağmurluk alınır, bagaj yerleştirilir falan filan….

Akseki kavşağına birkaç km kala dururuz.. Bizler Özgür’e; o da bizlere teşekkür eder.. Akseki’den sonra o Alanya bizler ise Antalya istikametine döneriz..

By
selcukkaya at 2010-06-27
Ve bu işi başarmanın hemde kazasız belasız yapmanın haklı gururu ile kasklarımızı havaya kaldırırız…

By
selcukkaya at 2010-06-27
Teşekkürler Özgür, Teşekkürler Aşkım…. Daha nice gezilere….

By
selcukkaya at 2010-06-27
SONBu arada bazı notlar eklemek isterim..
10 gündüz 9 gece süren gezi için toplam yaklaşık masraf..
9 gece otel parası; (Çift KİŞİ) 500 TL
Yemek 400 TL
BENZİN 700 TL
TOPLAM 1600 TL İKİ KİŞİ İÇİN…
Bu gezi raporunu okuyup, değerli yorumlarınız ile katkı sağladığınız için çok teşekkürler