Gönderen Konu: IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR 4100 KM  (Okunma sayısı 900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muharremkeser

• Muharrem Keser
  • Başkan
Ynt: IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR 4100 KM
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2010, 11:12:34 am »
Selçuk yine olayı aşmışsınız....Mükemmel bir gezi olmuş sanırım dönüş yolunda topçularda mavi DL650 gördüm bende beyaz scooter'la idim  ama plakayı tam bilmediğim için için açıkçası yanaşamadım.,sanırım dönüş yolundaydınız..bilseydim kısa bir sohpet ederdim.... :kafaat:
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2010, 11:16:25 am Gönderen: muharremkeser »
BMW 1200 GS 2008 Model  Renk:Gri                 Cep Tel:05554774633    AB Rh + (poz )

Çevrimdışı DÖNENCE

• YILMAZ BAŞER
  • YK
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2010, 12:12:02 pm »
sen ne ara gittin geldin. merakla bekliyorum.
bu dünya kimseye kalmaz ,hırsı bırak yaşamaya bak.
yılmaz başer  533 733 83 91
A RH (- ) NEG.  honda deauville 07 DV 512

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • YK
  • **
  • Pozitif OL...
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2010, 02:53:52 pm »
walla süpersiniz. cok güzel bir gezi olmuş. paylasım icin tesekkürler.
bizde kampı iptal edelim, gezenleri izleyelim burdan  :'(
honda xl 200 gitti BMW F650 GS geldiiiiiii

Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin.

Çevrimiçi selkaTopic starter

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #18 : Haziran 13, 2010, 12:01:29 am »
Sivas’tan olumlu düşünceler ile Öğretmenevinin önünde tam motosikletlerimizi yüklemeye başlamıştık ki; “Özgür’e birisi merhaba” der.. Şaşırırız.. Kim dir bu yahu!
Meğer Özgür’ün Alanya Lisesinde sınıf arkadaşı olmasın mı? Dünya küçük yaklaşık 20 yıl sonra Sivas’ta denk gelirler… İnanılmaz ama gerçek..

Sonra yola koyulmak gerekir.. İstikamet Erzurum’dur… Bakalım… Neye niyet neye kısmet..

Mesafeler ilerledikçe; Özgür tam yol alıyordur, bu esnada… Kır çiçeklerinin renkleri ve sayısı artınca bir mola vermek gerekti…

Eşim “Eeee, ne bekliyorsun daha diyince” duramam.. Atlarım motorumun üstünden aslan gibi…

Emir büyük yerden geldi ne de olsa…

Bir bundan…

Bir Şundan…

Şunuda ekleyim

Birde bundan derken…

Suzuki DL650 V-Strom 2006
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA!

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2010, 12:02:38 am »
Tam bu esnada Özgür yetişir; hayr ola der… Kır çiçekleri azizim… Kır çiçekleri… Bahar gelmiş ANADOLU ma eşim kır çiçekleri ister derim… Harikadır… Renk renk kır çiçekleri… Yok bööle bi’şey ya… Çok Güzeller…

Eşim bir demet kır çiçeğini görünce mutluluktan yorgunluğu kalmaz… Tekrar Yola koyulmak gerek… Der atlarız demir atımıza….

Erzincan’a gelmeden harika bir göl.. Adını unuttum.. Çok hoş… Göl, kavaklar ve köy…

İnanın doğru düzgün yol almak imkansız.. Heryer ayrı bir güzel.. Bir de mevsim olarak Haziran olunca heryerde duruyoruz… Yollar çiçekler ile dolu.. Eriyen kar suları dereleri çoşturmuş..

Gökyüzünde Şahinler uçar…

Gene Erzincan’a gelirken dayanamaz dururuz..

Eriyen kar suları ile yüzümüzü yıkarız ve donarız….

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2010, 12:04:04 am »
İşte gene bir geçit.. Karlara çok yakınız.. Havada soğuk… 2200 m deyiz….

Nihayet Erzincan’dayız…

Erzincan’ı gezerken birden iki motosikletsever bizlere yatişir.. Ne kadar güzel.. Hemen kaynaşıveririz.. Alp ve Ali dir isimleri… Her ikiside doktor.. Hemde uzman dr. lar.. Ali KBB uzmanı Alp ise psikiyatr’dır. Ali’in Yamaha TDM 900 cc toruing, Alp’in ise Aprillia Pegaso  650cc  enduro motorları vardır….

Hemen bizleri çay içmeye ve dondurma yemeye davet ederler… Ne güzel iş, elimiz cebimize girmiyor… Motosiklet ayrı bir sevda arkadaşlar… İster insan, doktor olsun isterse pideci.. Hiç farketmiyor… Hemen ortak noktada buluşulup çaylar içiliyor sohbetler ediliyor…Samimiyet kuruluyor… Gezgin olana imreniliyor… Ne hoş dostluklar kuruluyor.. Tıpkı çocukluğumuzdakiler gibi saf ve temiz dostluklar.. İnanın araba ile gelmiş olsaydık bu güzel insanların hiçbiri ile tanışılmazdı.. Ne mutlu bizlere ki, bu kadar saf dostluklar kurmak için sosyal kimliklerimizden bizleri sıyırabilecek güzel bir hobby miz var.. Çok şanslıyız dostlar, çok..

Çaylarımız içip dondurmalarımızı yedikten sonra yola koyulmak isteriz.. Dr Alp ve Dr.Ali bey bizlere şehir çıkışına kadar eşlik etmekten mutluluk duyacaklarını söylerken inanın gürül gürül eksoz larımız ile 4 dev motor Erzincan’ın sessiz sokaklarını inletti…

Teşekkürler Ali ve Alp Antalya’ya muhakkak beklerim.. Kalın sağlıcakla…

Erzincan’dan birkaç kare…

Yollar tehlikesiz asla değildi… Olaya bakın… Bu kamyon ve kasası…

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2010, 12:05:56 am »

Yola devam…..

İşte bu dağlar Munzur dağları… Tüm bu anlamsız kurşunlar bu dağlarımızın ardında atılıyor.. Bu güzel coğrafyaya inanın kurşunlar hiç yakışmıyor.. Silah bence zaten seviyesiz bir icat..

Yol kesilmiş… Allah allah… Neler oluyor? Yusuf yusuf durumları… Munzur dağlarının yanındayız.. Erzincandan 30 km kadar çıktık..

Baba ne iş deyince…

Özgür yolun kesilme nedenini öğrenip yanımıza gelir.. Patlatma varmış… Burada yaklaşık  1 saatten fazla bekleriz….

Beklerken dereye bakarız… (Su akar, Türk Bakar)

1 saat sonra yol açılır…

Sonra titreşimli, kıpraşımlı yollar benim ön camı sallamaya başlar.. Yollar çok kötü akmış, dalgalanmış ve ağır tonajlaı arabalar resmen yolu çökertmişler… Derken benim ön cam çatlamış ve vidası gevşemiştir…

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #22 : Haziran 13, 2010, 12:08:28 am »
Erzurumda vida sıkılır ama ön cam inşallah gezi sonuna dayanır diye dua etmeye başlıyorum.. (Merak etmeyin ön cam canavar gibi dayanır hatta Kırıkkale yolunda 180-190-200 lerde bile tık demedi)

Bu arada benzinlerimiz biter… İlk benzinliğe girer benzin alacaktık deriz?
Pompacı yaklaşık suratımıza 40 sn kadar bakıp
 “benzin yok ağabey, çay veriyim mi?” der :o

Allah allah neyse der yola tekrar koyuluruz… :moto:

15 km sonra İkinci benzinlik “ benzin yok ağabey, çay veriyim mi?” :baygin:

20 km sonra Üçüncü benzinlik ve biz kırmızı lambada 40 km dir yol alıyoruzdur…

“benzin yok ağabey, çay veriyim mi?”  :D ;D >:( :( :o :baygin:

Yok kardeşim ne çayı yahu.. Benzin yok mu?

Yok ağabey mazot var!

Mazot diil benzin, kardeş…

Yok ağabey…

Benzin niye yok..

Burası kırsal ağabey… :deli:
Nee! Kırsal mı::::::::dumur durumları)

Motor nerede ise yolda kalacak…… Rezillik….

Benzin var mı?

Yok!

Çay veriyim mi?” ağabey… :baygin: :baygin: :baygin:
Ver ulan ver, çay ver, içelim n’apcaz ki benzini sen çay koy………….

Sinirden gülmeler… :D

Şıngır, Şıngır yakalşık 5 dakika şıngırtma sonrası çayımızıda içemeyiz…

Bu ne sert şeker erimiyor ustaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Ağabey neeetttinn sennn?

Neyi neetttim? ???

Şekeri, çaya mi kattun?

Evet ya ne yapacaktım.. Şeker diil mi bu!

Ağabey bu kıtlama idu.. Kıtlama ne ya!

Kıtlama çaya katulmaz idi ki…

Doğu Anadolumuza hoşbulduk…

En nihayet son şans derken benzin buluruz ve Erzurum’u görürüz……..

Erzurum modern bir kent izlenimini hemen verir bizlere….

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2010, 12:09:23 am »
Koç’da Cağ kebablarımızı yeriz.. Ama biraz pahalı dikkat derim… Pek tavsiye etmem..

Şehir biraz gezeriz… İki Erzurum lu çocuk bize uygun rakama 5 TL ye rehberlik yapma isteklerini kıramam… Ama anlattıklarından yemin ederim eşimde bende bi’şey anlamadık.. Özgür türkçe anlattıklarını iddia etti ama…
Sonra teşekkür edip paralarını verdim…

Ama o kadar yorgunuz ki odalarımıza çekilip derhal uyumak isteriz…. Sabah ola hayr ola… Yarın niyet Ağrı/Doğubayazıt…..

devam edecek..
 :motorcu: :moto:
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #24 : Haziran 13, 2010, 12:21:21 am »
Selçuk yine olayı aşmışsınız....Mükemmel bir gezi olmuş sanırım dönüş yolunda topçularda mavi DL650 gördüm bende beyaz scooter'la idim  ama plakayı tam bilmediğim için için açıkçası yanaşamadım.,sanırım dönüş yolundaydınız..bilseydim kısa bir sohpet ederdim.... :kafaat:

Başkanım doğrudur... Yalnız o gün eşimle benim gezimizin 10.günü idi.. Son gün 680 km artçılı ve yüklü olarak ve Kulu' da ve de Akseki de olmak üzere 2 defa sağnak yağmur yemiş olarak Antalya'mıza giriş yapmıştık.. Tek derdimiz sıcak duş ve uyku iken sizi farkedememiş olma ihtimalim yüksek.. Keşke bir klaksiyon çalsaydınız muhakkak dikkat ederim... Neyse inşallah başka sefere.. Kalın sağlıcakla...
Bu vesile ile cevap veremediğim yazıma yorum katan kardeşlerime ve ağabeylerime saygılarımı sunarım...
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2010, 12:23:26 am Gönderen: selka »
05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

Çevrimdışı ALTINTAS

• Adnan ALTINTAŞ
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2010, 02:16:03 pm »
 çok güzel bir gezi olmuş, devamını merakla bekliyorum... :bakalim:
+905335702720  A Rh +
BMW R 1150 GS

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #26 : Haziran 13, 2010, 11:22:03 pm »
4.GÜN ERZURUM-DOĞUBAYAZIT

Erzurum’da Dedeman Uygulama Otelinde konakladık.. Gerçekten A kalite bir otel.. Kahvaltı tek kelime ile mükemmel.. Odalar suit.. Gecelik 2 kişilik oda 65 TL..
Sabah erken kalkmaya gayret ettik..

Lakin benim gevşeyen ön siperlik vardı.. Önce bir motosiklet tamircisi bulup camı sıkılatmam gerekiyordu.. Motosiklet tamircileri Kars Kapıda var dediler.. 30 dakikamız Kars kapıyı aramakla geçti.. En nihayet tamirciyi bulmuştuk…

Tamirci peygamber efendimizin öz torunlarından Abdurrahman Gazi beyefendimizin kabrini ziyaret etmemiz konusnda bizleri sıkı sıkı tembih etti.. Ben pek oralı olmayınca resmen yalvardı.. Yolunuzun üzeri dedi.. Hatta orada mucize yolu var dedi… Gidin görün dedi…

Bende gülümseyerek “Nedir bu mucizevi yol ki” dedim.. Gidiniiz ve görünüz dedii. Bir yol var, motorlarınızın kontağını kapatın ve motorlar yokuş çıkacak dedi….
İçimden allah günahlarımı affettsin.. “Zeki Müren’de bizi görecek mi” dedim…

Neyse bi’şey kaybetmeyiz dedim… Yoldan sadece 3.5 km kadar yokuş dağa tırmandık.. Yaklaşık 2300 m lerde türbeyi gördük…

Ruhuna bir fatiha adettendir diye hepimiz dualarımızı okuduk…

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #27 : Haziran 13, 2010, 11:23:10 pm »
Mucizevi yolu merak ediyordum.. Gittik.. Yolu gördüm.. Yaklaşık 5 derecelik bir eğim vardı.. Motorları Özgür’le durdurduk… Özgür hadi be Selçuk bırak yola koyulalım uğraşma böyle boş şeylerle dese de bende denemesi bedava kardeş.. Denemeden gitmeyelim dedim….
Motorun marşını kapattım.. Vitesi boşa aldım… Motorumda yemin ederim 100 kg lık da bagajım vardı….

İnanılmazdı….. Ve motor aheste aheste yukarı çekilmeye başladı… Sonra hızlandı.. 10 km/h den 20 km/h kadar hızım arttı.. İnanılmazdı.. Yaklaşık 150 m beni dağa doğru çekti ve sonra tık diye durdurdu…

Donmuş kalmıştık… Sonra içimden tekrar Abdurrahman Gazi hazretleri ruhuna bir fatiha daha okudum….

Daha sonra Erzurum çıkışı Pasinlere geldik… Burada 200 yıllık bir çayocağı varmış… 1800’ler den beri çay pişermiş.. Hiç çaysız gün olmamış orada.. Başbakanlarımızdan Adnan Menderes ten tutunda Tansu Çillere kadar herkesin resmi var orada.. Bizde orada birer çay içelim dedik.. Ve Pasinler tabelasından içeri süzüldük… Küçük bir yer lakin sımsıcak kanlı insanlar…

Hemen sorduk bize gösterdiler… Çay ocağının önünde bir resim çektirip yerlerimize geçtik..

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #28 : Haziran 13, 2010, 11:24:05 pm »
Tam bir Erzurum havası var çay ocağında.. Çok hoş yanan odun kokusu ve çıtırdısına taze demlenen çayın kokusu karışmış… Çok hoş idi…

Sonra meraklı gözler altında çayımızı içerken çay ocağındakilerden birisi dayanamaz sorar…

Selam aleyküm…
Aleyküm selam..
Nerden?
Antalya’dan… (Dumur durumları)
Yaa.. Eyi, eyi, pek gözel…. (normal bi’şey miş durumları)
Çaydan bir yudum höpürdeterek içildikten sonra beklenen ikinci soru gelir…
Nereye?
Ağrı-Doğubayazıt’a…. (daha da dumur vaziyetleri…) Beklenen cevap sarıkamış olacakken…
Doğubayazıt mı?
Evet..
Ne var ki orda? Bi’şey yok merak bizimkisi der sohbet açılır…

Yakup idi dostumun adı… O sıcacık yüreği ile yolda olduğumuzdan sebeb; acıkmış olduğumuzu düşünür… Gider bize fındık ezmeli, bal, çeçil peyniri ve sıcak yufka ekmek getirir.. Yakup gündelik çalışan işçidir ama gönlü çok kimseden zengindir.. Ne de olsa IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİYOR YAKUP kardeşim….

Yakup’a teşekkür eder, yola koyulmamız gerektiğini söyleriz.. Birde 40 günlük bir bebeği olduğunu duyunca adettir diye bebeğine hediye vermeyi unutmayız.. Ne de olsa Işıkta batıdan batar…)

Bu sırada motorlarımıza binerken 20 kişi gene toplanır.. O sırada bir dede.. 90 yaşında idi..
Oğul nirden?
Antalyadan…
Entelyemi?
He dede..
Bu kiz nire oturir bunda…
Buraya dede..
Siirmi bura? (Sığıyormu buraya)
Siir siir …
Sen nire otirin…
Buraya…
Hele pak pu işe yav.. (Hele bak bu işe allah allah)
Neyse kalın sağlıcakla… Der Ağrı ya gaz açarız…..

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com

• Selçuk Kaya
  • Üye
  • *
  • Suzuki DL650 V-Strom
« Yanıtla #29 : Haziran 13, 2010, 11:27:23 pm »
Ağrı’ya doğru gaz açarız.. Hedef Eleşkirttir.. Ama doğu Anaolu coğrafyası daha da bir güzelleşirken yollar kötüleşmeye başlar…

Dağlarımız yemyeşildir… Alp dağlarından güzeller….

05052481711
selcukkaya2004@yahoo.com