Gönderen Konu: BERLİN'DEN ANADOLUYA BAKIŞ YA DA ANADOLU'DAN BERLİN'E KAÇIŞ  (Okunma sayısı 580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
Ynt: BERLİN'DEN ANADOLUYA BAKIŞ YA DA ANADOLU'DAN BERLİN'E KAÇIŞ
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2009, 01:04:55 pm »
evet arkadaşlar tarih deyince akan sular dudur bende ozaman haftaya varmısınız termesos ordan da ariassos a gidelim 25 ekim pazar gününe yapalım planı
05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Çevrimdışı Azelia

• Bilge Sahin
  • YK
  • **
  • Pozitif OL...
« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2009, 01:11:29 pm »
Kayıp bulundu sonunda. Meğersem tarihin içinde kaybolmuş (neyse ki)  ;D

Şehrin kapısından girmek kolay! da, zor! olan sanki şehrin ara sokaklarını görmek -ki kalmamış zaten. Ne kadar taş da olsa doğa ve insan meydan okuyor tarihe. Eksikleri tamamlamak yine hayal gücümüze kaldı.

Ama her geliş geçişte şu Sagalassos ve Ariassos'a girelim diyordum bir türlü girememiştik. Gördüm sonunda. Teşekkürler

Ve Yücel çok güzel bir fikir.  :sevin: gidelim görelimmmm bizdee  :danset:
honda xl 200 gitti BMW F650 GS geldiiiiiii

Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız; dünyanın geri kalanı ne yöne giderse gitsin.

Çevrimdışı beyazoglu

• ALİ YİĞİT
  • Konsey
  • *
  • KTM 990 ADV 0541 3251922 0248 3251922
    • www.bmk15.com
« Yanıtla #17 : Ekim 14, 2009, 04:08:52 pm »
Bende bu konuyla alakalı bir anımı anlatayım;
Kocaaliler taraflarında kamp yaptık,sabah kalktığımda ateşi yaktım çayı koydum tam o anda köyden çoban bir amca geldi,bakıyor ve konuşmuyor,merakla bizi anlamaya çalışıyordu.Aramızda geçen konuşma şu şekilde oldu (çoban amcamın diksiyonuyla);
Ben;Hayırdır amca gel buyur,
Çoban;Nidiyerisiniz,
Ben;Kamp kurduk,
Çoban;Antikamı ariyerisiniz,
Ben;Hayır,
Çoban;Odun kaçiriyerisiniz!
Ben;Hayır,
Çoban;O zaman avlaniyerisiniz,
Ben;Hayır sadece dağda kalmaya geldik,
Çoban;Yüzünde bize inanmamış anlam verememiş bir bakışla uzaklaştı.

Benim bu sohbetten anladığım şu;
Bir yeri bir şeyi karşılıksız sevemeyiz bir yerinden sömürmeliyiz.
Hırsız olan sadece yabancılar değilki memlekette o kadar hırsız, ilk okul mezunu arkeolok varki,tarihi yerleri katleden.Devlette duyarsız!
Benim sonucum;Üzülkürsünüz,Anlatığınız zaman''Memleketi senmi kurtaracaksın''Derler Kısacası;YAPACAK BİRŞEY YOK!
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2009, 04:11:12 pm Gönderen: beyazoglu »
‘’Bizim hayat seviyemiz,bildiğimiz bilgilerin kullanmış olduğumuz miktarına bağlıdır.
  Bilgi,pratik varsa vardır,yoksa yoktur.Kitaplarda yazanlarla kulaktan dolma bilgiler,
  Enformasyondur; gerçek bilgi değildir.Kişi ne kadarını biliyor’dan çok,bunların ne  kadarını kullanıyor…Önemli olan bu!

Çevrimdışı FURKANTopic starter

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2009, 12:28:44 pm »
Konu önemli çokda ilginç olacak gibi...

Birde tarih bilincinin gelişmediği  kendi tarihi eserine sahip çıkamayan  milletler var ki sormayın gitsin. Bu çalıntı eserlerimizin çoğu göz göre göre ya da  elegüne hoş görünmek için gitmedi mi yurt dışına  zamanında.

Neyse ki bazılarını geri alabiliyoruz hukuki ya da siyasi yollarla , hemde ilk günkü gibi pırıl pırıl üzerinde "Seni seviyorum Leyla "  ya da kalbin için den geçen ok kabartması olmadan  :)

Acaba sitenin gezi kısmına ayrı bir başlık açsakta tarihi yapıtlar ağırlıklı gezileri o başlıkta toplask nasıl olurki. İyi bir kolleksiyon oluşturacağımızı düşünüyorum. Arkadaşların tarihe bakış ve yorumlarını çektikleri fotoğraflara  yansıtırlarsa kitap bile çıkarırız beh. '' MOTORCU GÖZÜYLE TARİH VE TARİHİ ESERLER...'' 

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2009, 12:40:04 pm »
Suat'cığım bu ince ve düşünceli yazından dolayı hem teşekkür,hemde tebrik etmek istiyorum..Maalesef zaanında sahip olamadığımız tarihi eserlerin yurt dışına satılması(ÇALINMASI) hemde memleketin ileri düzeyde diyebileceğimiz kişiler sayesinde olması birazda işin buruk tarafı.Diğer taraftan baktığımızda bu güzelim eserlerin içerisinde keçi ve koyun otlatılması,heykellerin üzerindeki müstehcenlik olarak kabul edilen yerlerin kırılması yani diğer deyişle bu tarihi değerlere sahip çıkamamamız,sahip çıktığımız (meşhur ve bilinen yerler)örneğin bir aspendos amfi tiyatrosu gibi yerler türk halkının gezmek ve tanımak istedikleri zaman giriş ücretleri turistlerden daha yüksek  olması (Gerçi yeni başlatılan müze kartları bunu yok etti sayılır)bence bu tarihi halkımıza sevdirmek ve korumak yerine bilgilerinin körermesini sağlamaktadır.

Sevgilerimle

Muharrem abi aynı pencereden baakıyoruz ama çözüm var...

Madem hazır bu konu açılmışken kültür gezileri düzenleyelim. :sevin:

Tarih ve onun eserleri duyarlılık işidir takdir edersin abi. Çok katılımlılık konsantrasyon sorunu yaratmazsa eğer hoş bir öneri.

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2009, 12:43:14 pm »
Bu güne kadar tek bir kültür gezisi yapabildik, oda SİDE MÜZESİ...oysa görülmesi gereken o kadar çok yerimiz varki. 

Teşekkürler Suatcığım...........

Hiç bir şey için geç değil Faruk abi. Tarihe bakıyoruz ama şükür hala tarih olmadık daha. Yeterki seni site ortamında da olsa arada bir görelim.

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2009, 12:50:39 pm »
Alıntı
Kültür  Bakanlığının paraya kıyıp koyduğu tabelada "tümüyle korunmuş" ve "en iyi korunmuş " ifadeleri geçiyor. .Kim korumuş,ne zaman korumuş bahsedilmemiş hiç. Dağbelinden Bayatbademliye inen bu yol  en sevdiğim yollardan birisidir.Teşekkürler Suat Bey.

Benim sevgili motor ekürim. Seninle daha ağır ağır çok turlar yapacağız sanki. Son gezide arkanda seyrederken '' Aha işte bu benim motordaşım. '' dedim. Görülen o ki seninle gezerken harita, GPS vs. gereksiz olacak. İlk fırsatta turlarından birine eşlik etmek isterim. Birde bir ara ayaküstü polikliniğime uğramanı tabiki. Sen anladın...

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2009, 12:55:42 pm »
Her zamanki gibi Süpersin Suatcığım..Ama senden çok özel bir ricam var..Birde haritada şu yol güzergahlarını göstersen..SÜPER + SÜPER olacak..Canımız çektiği zaman bizde rota yapsak..KİPRİS tan sevgilerimle...Çok teşekkürler ve çok güzel bir gün diliyorum..
Sevgilerimle

Can abi, motivasyon yüklü notun için teşekkürler. Ben güzergah vs. göstermesini bilmem ki. Gidişin sessiz oldu, çok sesli dönüşünü bekliyoruz. Keşke buradayken seninle daha çok vakit geçirseymişiz. Hele bir dön.

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #23 : Ekim 15, 2009, 12:59:40 pm »
evet arkadaşlar tarih deyince akan sular dudur bende ozaman haftaya varmısınız termesos ordan da ariassos a gidelim 25 ekim pazar gününe yapalım planı

Umarım o tarhite buralarda olurum ve umarım eşlik ederim. Seninle ilk tanıştığımız günü düşünüyorum da, '' dağların başında yarım metre karın içerisinde motoruyla tek başına turlaryan adam. '' Vay beh, neredeeen nereye..

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #24 : Ekim 15, 2009, 01:03:46 pm »
Alıntı
Kayıp bulundu sonunda. Meğersem tarihin içinde kaybolmuş (neyse ki)

O kayıp adamı bende arıyorum Bilge Hatun. Birde sarı GS ile ara bakalım. Bulursan da söylemeyi unutma. ( Hayırlı olsun bu arada )

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #25 : Ekim 15, 2009, 01:09:36 pm »
Alıntı
Hırsız olan sadece yabancılar değilki memlekette o kadar hırsız, ilk okul mezunu arkeolok varki,tarihi yerleri katleden.Devlette duyarsız!
Benim sonucum;Üzülkürsünüz,Anlatığınız zaman''Memleketi senmi kurtaracaksın''Derler Kısacası;YAPACAK BİRŞEY YOK!

Senin gibi BIÇKIN bir motorcu nasılda çabucak pesetmiş Ali kardeşim. Yok yok sen bu değilsin, pesimistik bir dönemimize denk gelmiş sadece  o kadardır.

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #26 : Ekim 15, 2009, 01:14:59 pm »
Suat Bey,
Duyarlılığınız ve benim gibi tarihi kalıtılardan müthiş etkilenen diğer arkadaşlara bu güzel resimleri ilettiğiniz için teşekkürler. Bu bölgede çok az görmediğim tarihi şehir kalmıştı. Bunlardan biriside burasıydı.
Topluca bir gezi şeklinde gideriz ümidiyle.  :sevin:

Selim Şanlı

Selim abi kesişen yollarının içerisinde olmak isterim. Teşekkürler.

Çevrimdışı silves

• Yücel mertbilek
  • Üye
  • *
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2009, 01:49:25 pm »

Umarım o tarhite buralarda olurum ve umarım eşlik ederim. Seninle ilk tanıştığımız günü düşünüyorum da, '' dağların başında yarım metre karın içerisinde motoruyla tek başına turlaryan adam. '' Vay beh, neredeeen nereye..

vayy   evet yaa  biz ilk orada tanışmıştık. yanılmıyorsam 3 sene olmuştur .
önümüadeki hafta ortası bir olsunda bakalım . hava durumuna göre bir plan yaparız .

05325041963
A Rh + (poz)
Skygo 200 2007

Çevrimdışı toful

• orhan uslu
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #28 : Ekim 16, 2009, 09:28:12 am »
Alıntı
Kültür  Bakanlığının paraya kıyıp koyduğu tabelada "tümüyle korunmuş" ve "en iyi korunmuş " ifadeleri geçiyor. .Kim korumuş,ne zaman korumuş bahsedilmemiş hiç. Dağbelinden Bayatbademliye inen bu yol  en sevdiğim yollardan birisidir.Teşekkürler Suat Bey.

Benim sevgili motor ekürim. Seninle daha ağır ağır çok turlar yapacağız sanki. Son gezide arkanda seyrederken '' Aha işte bu benim motordaşım. '' dedim. Görülen o ki seninle gezerken harita, GPS vs. gereksiz olacak. İlk fırsatta turlarından birine eşlik etmek isterim. Birde bir ara ayaküstü polikliniğime uğramanı tabiki. Sen anladın...

Geziye çıkacağım zaman sizi mutlaka ararım eşlik ederseniz çok memnun olurum.Polikliniğe mutlaka uğrayacağım çok teşekkürler.
XT660Z Tenere
530 2756300

• SUAT YORGANCI
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #29 : Ekim 26, 2009, 08:47:54 pm »

İnsana dailr güçle,  doğanın gücü ya da onun arkasındaki gücün savaş alanıydı adeta Termessos da gördüklerim.

Yeryüzünün kazıkları dimdik ayaktayken yeryüzüne kazık çakmaya çalışanlar silinmişti sahnede...