Gönderen Konu: Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota  (Okunma sayısı 574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı explorerTopic starter

• Günalp Kocakanat
  • Üye
  • *
Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota
« : Ağustos 31, 2009, 01:06:23 pm »
İnsan yedisinde neyse yetmişinde de aynıdır diye boşa söylenmemiş.Her nedense çocukluğumdan beri hem denizlerin,hem dağların ötesini hep merak ettim.

Çocukken arkadaşlarım bisikletlerine ekstra çamurluklar,aksesuarlar,ziller,süsler takıp cadde de yarışırken,ben gariban  'pinokyo' marka bisikletimin üzerindeki bütün fazlalıkları söküp sadece şasi ve iki tekerden ibaret hale getirmiş,nerede taş,nerede kaya,nerede tepe var oraya tırmanıyordum.

Çamura bulanmış,oram buram yara bere içerisinde eve her gelişimde Canım Annemden sağlam bir fırça yer,bisiklete binmem yasaklanır,bisikletimin tekerleğinin havası ceza olarak bir sonraki emre kadar indirilirdi.Ama ben bir yolunu bulur yalvarır yakarır annemi kandırır yine çıkardım.

Benim o zavallı pinokyo daha mountain bike diye bir kavram bile yokken,şimdilerde beton yığını haline gelmiş Ahatlı'nın,Hurma'nın,Ferrokrom'un oralardaki taşlıklarda altımda ''off off'' diye inleye inleye off road'un hasını yaptı.

Bisikletin kırılmadık yeri,benimse çıkmadık yerim kalmadı.Antalya'nın ünlü çıkıkcısı Parlamento Amca'nın müdavimiydim.
Artık öyle alışmıştımki çıkan parmağımı,omuzumu,kolumu,bileğimi kendim takar olmuştum.Sonra büyüdüm,bisikletten dört tekere terfi ettim.Bu sefer alabalık peşinde torosların vadilerinde ırmak ırmak dolanmaya başladım.O zamanlar Torosların
ırmaklarında Alabalık vardı.

Artık dört tekerde benim uzuvlarım çıkmıyordu,ama minik Suzuki cipimin çıkmadık yeri kalmadı.İki kere yan yattık,bir kere şarampole yuvarlandık,kaç kere çamura saplanıp çektirdiğimi hatırlamıyorum.[:$]

40'lı yaşlara merdiven dayadığım,yolun yarısı semptomlarının baş gösterdiği günlerden bir günün sabahında ''ben motosiklet alıcam''diye uyandım.

Eşime kahvaltıda ben motosiklet almaya gidiyorum dediğimde sanırım bana inanmadı ki,cevap dahi vermedi.Akşama motosiklet sahibi olarak eve döndüm.Bana inanmamakla hata etmişti eşim.[eveeet]

Ama hatanın büyüğünü,O'nun sessiz kalışının ''onay'' anlamına geldiğini düşünmekle kendimin yaptığını,kafama yediğim terlik sayesinde geçte olsa anladım.[:punish:]

Eşim sonradan benden beter müptelası oldu o başka mesele.[coolll]

Motosikleti almamın üzerinden altı ay geçmeden yine toroslar çekmeye başladı beni.O günden bu yana motosikletle Toroslarda yaklaşık 13.400 kilometre yol yapmışım

İnanılmaz bir coğrafya Toroslar.Onlarca medeniyetin beşiği olmuş,yüzlerce ırmak,bir o kadar göl,sayısız antik kent,binlerce kilometre yol,onbinlerce sapak.Yörükleriyle,yaz kış karla kaplı zirveleriyle,çağıl çağıl ırmaklarıyla,sarp kayalıklarıyla,dünyada eşi benzeri olmayan sedir ormanlarıyla her yolculukta inasanı şaşırtan bir coğrafya.Bir kere başladınız mı zaten duramayacaksınız.

Geçen gün oturmuş bilgisayarı kurcalarken aklıma toroslarda motosiklet ile yaptığım gezilerin GPS iz kayıtlarını birleştirmek geldi.Sonunda ortaya çıkan manzara tam bir örümcek ağı gibiydi.

Bu izleri Google Earth'e oturtup baktığımda tüm bunların harika birer yol infosu olacağını gördüm.Belki benim gibi ötesini merak  edenler için faydalı olur düşüncesi ile bir başlık altında sistematik bir biçimde toplamayı düşündüm.Olur a,aklından zoru olan bir
ben değilimdir.[8-|]

Bu günden itibaren her hafta Toroslar'ın inanılmaz güzelliklerini görebileceğiniz bir tanesi batıdan,bir tanesi doğudan olmak üzere iki rotayı http://rideturkey.com/blogs/default.aspx?GroupID=6 adresindeki blog'ta yazacağım.Tüm rotalar Antalya çıkışlı.Rotaları Antalya'nın Batısı ve Doğusu olmak üzere ikiye ayırdım.Şimdilik toplam 21 rota var.Bu arada bu rotalara yenileri de eklenecektir mutlaka.

Batı rotalarının çoğu bir tek pazar gününe sığacak kadar kısalar.Kilometre olarak uzun olanlar ise hızlı yol alınması nedeniyle kısa sürede bitirilebilir.Gerçi amaç yolu bitirmek değil,yolda olmak.

Torosların Antalya'nın batısında kalan kısmı doğusuna göre daha kolay sürüş koşullarına sahip.Ağırlıkla yollar asfalt.
Ama yine de büyük yerleşimleri birleştiren ana yollar arasında kalmış bir çok toprak yol var.Geçerken gördüğünüz herhangi bir sapaktan girip nereye çıktığını bilmeden ilerlemek çok keyifli olacaktır.

Kalanları ise harika birer hafta sonu,hatta cuma günü akşamından çıkılması halinde nefis bir uzun hafta sonu yaşatacak kadar güzeller.

Burada görülen rotaların hemen hemen hepsini birbirleri ile birleştirmek,sahip olduğunuz zamana ve o günkü enerjinize göre birisinden diğerine geçerek hatta hiç girilmemiş yeni yollar keşfederek birbirine bağlamak mümkün.Herhangi bir rotadan ayrılıp geceyi sahilde geçirip tekrar yukarıya çıkmak da olası.

Doğu rotaları ise daha uzun ve zorlu.Toros Sıradağlarının Orta Toroslar diye de bilinen Taşeli'ni de içine alan bu bölümü abartısız iki sene gezilse yolları bitirmek mümkün değil.Burada gezerken muhteşem manzaralar görecek,ilginç yer şekillerine hayretle bakacak,şelaleler,ırmaklar geçecek,her kilometrede bir fotoğraf çekeceksiniz.Gerçekten de her bir rota için ayrı ayrı en az ikişer gün ayırıp görmeye değer.

Burada tek bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Ben bu yolların büyük bir kısmını yalnız yaptım.Ancak bunu hiç tavsiye etmiyorum.Bazı yerler öylesine ıssız ki,bazen saatlerce araç veya insan geçmiyor.Başınıza bir şey gelmesi halinde yardım edecek birisinin yanınızda olması çok önemli.
Bir keresinde öyle biçimsiz bir yerde motoru yatırdım ki,ne yaptıysam kaldıramadım.Tam 2 saat 15 dakika birisinin geçmesini bekledim.İnanın hiç te eğlenceli değil.

Yanınıza muhakkak yeterli miktarda su,kraker,gofret ve çukulata alın.

Başta da söyledim ya,hep dağların ötesini merak ettim diye.Bunun sebebini uzun zaman anlayamamıştım.
Şimdilerde sanırım az da olsa anlayabiliyorum.Özellikle Nasuh Mahruki'nin bir yazısında rastladığım Lama Anagarika Govinda'nın aşağıdaki sözleri bunu anlamamda yardımcı oldu.

''Lama Anagarika Govinda, 'Beyaz Bulutların Yolu' adlı kitabında mistik dağlardan bahseder ve şöyle der;

'Bir dağın büyüklüğünü görmek için ona uzaktan bakmanız gerekir, şeklini anlamak için etrafını dolaşmanız gerekir, karakterini tanımak için, onu güneş doğarken ve batarken, öğle vakti ve gece yarısı, güneşli bir havada, yağmurda, karda ve fırtınada, yazın, kışın ve diğer mevsimlerde görmeniz gerekir. Bir dağı bu şekilde gören kişi, o dağın yaşamına
yaklaşır. Öyle bir yaşam ki, insanlarınki kadar yoğun ve çeşitlidir. Dağlar da büyürler ve yok olurlar, soluk alıp verirler,bir kalp gibi yaşamla atarlar. Çevrelerindeki görünmez enerjileri; havanın ve suyun gücünü, elektiriği ve manyetizmayı çekerler ve biriktiriler. Rüzgarları, bulutları, fırtınaları, yağmurları, şelaleleri ve nehirleri yaratırlar. Çevrelerini aktif yaşamla
doldururlar ve sayısız varlıklara barınak ve yiyecek sağlarlar. Dağların yüceliği işte böyle bir şeydir.''

Eğer sizlerde ötesini merak edip buralara çıkarsanız aynen Lama Anagarika Govinda'nın söylediği gibi ;

Güneş doğarken,

Öğle vakti,

Güneş Batarken,

ve Gece Yarısı,

Güneşli bir havada,

Yağmurda,

Karda,

Fırtınada,

Yazın,

Kışın,

Ciğerleri Yanıp,ağlarken,

Her mevsimde

Göreceksiniz...

Gerçekten de Torosların

Bulutları,

Fırtınaları,

Yağmurları,

Şelaleleri

Ve Nehirleri

Yarattığını anlayacaksınız...

Ve

Dağ keçisine,

Toros Yer Sincabına,

Kartallara,

Ulu Ağaçlara,

Sürülere,

Dünya güzeli yörük çocuklarına,

Ali Dayı'ya

Ayşe Teyze'ye,

Ahmet Amcaya,

Hüseyin Amca'ya

barınak ve

yiyecek Sağladığını,

kısaca yüceliğini anlayacaksınız...

Bu hafta iki,hatta 3 rota burada :

http://rideturkey.com/blogs/_explorer/archive/2009/08/26/Toroslarda-0_2700_dan-3000-metreye-21-Rota-_2800_-Rota-1-_2D00_-2-ve-Rota-11_2900_.aspx

0532 4917127 
O Rh - (neg)
BMW R 1200 GS ADV.

Çevrimdışı extrailt

• ARİF BOZDAĞ
  • Konsey
  • *
Ynt: Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2009, 01:25:21 pm »
Güzel bir derleme olmuş,Teşekkürler.

Günalp abi geçenlerde Toful '' orhan'' abi ile konuşmamızda antalyanın tüm rotalarından karma bir gezi topici yap demiştim oda yapma aşamasında idi ama sen ondan önce davrandın geçerten antalyamız bolca bir rotaya sahip merkezde yaşamak ise en avantajlısı her hafta birine gidebilirsin.
0532 676 2412
B rh(+)   KAŞ
DELİ KİPRİT DT 125

Çevrimdışı ALTINTAS

• Adnan ALTINTAŞ
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2009, 02:42:57 pm »
Çok güzel bir çalışma, bizim için çok değerli bir kaynak olacak, şimdiden elinize sağlık.  :)
+905335702720  A Rh +
BMW R 1150 GS

Çevrimdışı SNOBDOC

• Halim Yılmaz
  • Onursal Başkan
    • Blog
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2009, 02:51:14 pm »
Hayallerimi gerçekleştiriyorsunuz. İnşallah güzel bir gps track kütüphanesi oluşturmak mümkün olur.
Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım

Halim Yılmaz, Tekirdağ
1150 GS
1200 LT

Çevrimiçi toful

• orhan uslu
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2009, 03:07:59 pm »
Kalıcı bir çalışma olacağı kesin Günalp abi.Rotaları büyük zevkle takip edeceğim.Yeni rotalarda  bekleriz haliyle.
XT660Z Tenere
530 2756300

Çevrimdışı tarkan

• tarkan ateş
  • Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2009, 04:50:00 pm »
gunalp abi cocukluk donemın benımkının tıpatıp aynı pınokyo bısıklet falan anılarımı hatırladım bende sokmustum camurlukları lastıklerıde kabak olmustu fren ıcınde sag ayagımı on tekere surtuyodum ayakkablarımın altı zımparalandı annemden dayak yedım
05322840245
B Rh + (poz)şu an yaya

Çevrimdışı Adalya

• Önder Kahraman
  • YK
  • **
  • Önce kendi ülkeni gez!
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2009, 05:02:23 pm »
Bu başlık ve ilgili blog kesinlikle çok güzel olacak gibi :misir:  :motorcudost:
0533 364 57 27 (B Rh+)
07 Transalp - 10 KLX250

ÖNCE KENDİ ÜLKENİ GEZ!!
DEVE YAVAŞ GİDER AMA HEP GİDER...

Çevrimdışı MOTORCU

• HAMDİ ÇİFTÇİ
  • Konsey
  • *
  • MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2009, 05:26:10 pm »
Tek kelimeyle mühteşem hocam tekerinize sağlık,  :alkis2:
MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR
An 125  suzuki  +  2007 DL 650 A
A+RH
Buro tel: 322 99 26   fax: 322 99 34
cep tel: 0 542 422 99 18 --- 0 507 260 82 60

Çevrimdışı klass_07

• orhan yeşil
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2009, 08:06:48 pm »
Ellerine sağlık,çok güzel olmuş..
0542 5943545
A RH (+)
Kanuni Cross 250

'Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır'

Çevrimdışı muharremkeser

• Muharrem Keser
  • Başkan
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2009, 08:17:14 pm »
Mükemmel girişin,devamını bekliyoruz
BMW 1200 GS 2008 Model  Renk:Gri                 Cep Tel:05554774633    AB Rh + (poz )

• Günalp Kocakanat
  • Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2009, 09:00:27 pm »
Hayallerimi gerçekleştiriyorsunuz. İnşallah güzel bir gps track kütüphanesi oluşturmak mümkün olur.

Tüm bu rotaların GPS track kayıtlarını da yükleyeceğim.Ama üzerlerinde biraz çalışmam gerekiyor.Burada vereceğim tüm yolların GPS Trackleri var ama rotalar ile aynı sıralamada değil tabii.Rotaları numaralandırırken elimdeki GPS tracklerinden ziyade,süre,mesafe ve birbirlerine olan bağlantı kolaylıklarını gözönünde bulundurdum.Ama ben gezerken farklı günlerde,farklı yerlerden gelerek,veya çıkarak ulaştığım noktalar var.Yani elimdeki GPS tracklerini burdaki rota sırlamasına uygun hale getirmem biraz zaman alacak gibi.
0532 4917127 
O Rh - (neg)
BMW R 1200 GS ADV.

• Günalp Kocakanat
  • Üye
  • *
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2009, 09:03:47 pm »
Güzel bir derleme olmuş,Teşekkürler.

Günalp abi geçenlerde Toful '' orhan'' abi ile konuşmamızda antalyanın tüm rotalarından karma bir gezi topici yap demiştim oda yapma aşamasında idi ama sen ondan önce davrandın geçerten antalyamız bolca bir rotaya sahip merkezde yaşamak ise en avantajlısı her hafta birine gidebilirsin.

İnsanı teşvik eden,inanılmaz keyifli mesajlarınız için teşekkür ederim.

Bu yolları sevgili Orhan'la bir kaç kez beraber kat ettik.Orhan ezberinden bilir bu rotaları.Adam ayaklı harita gibi:)
0532 4917127 
O Rh - (neg)
BMW R 1200 GS ADV.

Çevrimdışı Özgürce

• Özgür Donmaz
  • Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2009, 11:43:58 pm »
süper çalışma, emeğinize sağlık...
5325096217
O Rh + (poz)
2006 Honda CBR 600 F
2008 Aprilla Pegaso Trail

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • Başkan Yrd.
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2009, 01:56:03 pm »
Abi,
heyecanla bekliyorum.
Ratalardan hangisini becerebilirim, hangisini beceremem, simdilik bilemiyorum
Dele'nin gidebildigi her yere gitmeye niyetim var.
Hepsini yapabilir ise, hepsine giderim, biraz vakit alir ama olsun.
Hangi parkurun zorluk derecesinin ne oldugu ile ilgili bir ipucu da olur ise, daha faydalı olur diye dusunuyorum.
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yasamak özlemiyle dolmalısın. (Ataol BEHRAMOGLU)

• Günalp Kocakanat
  • Üye
  • *
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2009, 05:51:42 pm »
Abi,
heyecanla bekliyorum.
Ratalardan hangisini becerebilirim, hangisini beceremem, simdilik bilemiyorum
Dele'nin gidebildigi her yere gitmeye niyetim var.
Hepsini yapabilir ise, hepsine giderim, biraz vakit alir ama olsun.
Hangi parkurun zorluk derecesinin ne oldugu ile ilgili bir ipucu da olur ise, daha faydalı olur diye dusunuyorum.

Bahadır parkurların zorluk derecelendirmesi çok görece.Kime ve neye göre derecelendirileceği konusu çok zor bir konu.Ancak şunu söyleyebilirim tüm parkurlar orta derece yol dışı motosiklet kullanabilen herkesin yapabileceği parkurlar.
0532 4917127 
O Rh - (neg)
BMW R 1200 GS ADV.