Gönderen Konu: Fotoğraf makinesi seçimi  (Okunma sayısı 263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BARACUDATopic starter

• Can GİRGİN
  • Konsey
  • *
    • WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet - Macera)
Fotoğraf makinesi seçimi
« : Aralık 30, 2008, 08:28:28 am »
Can abi, ellerine saglik, cok güzel resimler.
Mesai nedeniyle gelemedim, aklımda kaldi ama.
İlk fırsatta oraya ben de çıkıcam.

Ayrıca bu hafta fotograf makinası siparişi vericem bir yere de, bu fotografları çekerken kullandığın makinanın marka ve modeli nedir?

Merhaba Bahadır Bey kardeşim.
Herşeyden önce Ahmet (Kaptan) Mermecioğlu ile ortak bir dostumuzun olması güzel bir şey.Bu geziden önce onunla ve Metin Ertuğrul ile bir mini gezimiz oldu.Fotoğraflar sitede nmevcut (Tünektepe ile başlıyan başlıkta)
Gelelim Makina işine.
Makina tamammen kişi ve alet ile bir kaynaşma senfonisidir.Tıpkı Motosiklet ve Sürücüsünde olduğu gibi.Aynalı sistem bir Digital makina almayı düşünüyorsanız. NIKON ve CANON dan şaşmayın derim. Bunları da almadan lütfen bir inceleyin ve araştırın. Hatta tanıdığınızda varsa bir elinize alın deneyin, fotoğraf çekin. Ben bugüne kadar Hep CANON kullandım onun için bu makinayla çok haşır neşirim.Ancak ilk Digital makinam. Aslına bakacak olursanız bu sefer NIKON alacaktım ancak Geçen yıla kadar kendi klasmanında en iyi test sonuçlarını CANON D 400 alınca ve fiyatı da çok cazip olunca (Body si 600 Euro Civarındaydı) takım halinde bu makinada karar kıldım.Ancak aradan 1 yıl geçti ve yine yenileri çıktı...Onun için araştırmacılık bu konuda önemlidir.Bu işinde sonu yok çünkü.
Sevgilerimle

Not: Bu konuda aslında benden çok daha çok Üstadımız olan Sayın Mustafa Mutlutürk ağabeyimiz ile görüşmenizde fayda var.Her ne kadar bu aralar sitemze uğramıyorsada.Bir telefon görüşmesiyle size daha profesyonelce yardım edeceğine eminim.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 08:31:35 am Gönderen: BARACUDA »
WEB ALBÜMÜM: (Motosiklet)
http://picasaweb.google.com.tr/cangirgin33

+90 532 6275351   B Rh (Positive)

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • Başkan Yrd.
  • **
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2008, 09:19:07 am »
Can abi, ellerine saglik, cok güzel resimler.
Mesai nedeniyle gelemedim, aklımda kaldi ama.
İlk fırsatta oraya ben de çıkıcam.

Ayrıca bu hafta fotograf makinası siparişi vericem bir yere de, bu fotografları çekerken kullandığın makinanın marka ve modeli nedir?

Merhaba Bahadır Bey kardeşim.
Herşeyden önce Ahmet (Kaptan) Mermecioğlu ile ortak bir dostumuzun olması güzel bir şey.Bu geziden önce onunla ve Metin Ertuğrul ile bir mini gezimiz oldu.Fotoğraflar sitede nmevcut (Tünektepe ile başlıyan başlıkta)
Gelelim Makina işine.
Makina tamammen kişi ve alet ile bir kaynaşma senfonisidir.Tıpkı Motosiklet ve Sürücüsünde olduğu gibi.Aynalı sistem bir Digital makina almayı düşünüyorsanız. NIKON ve CANON dan şaşmayın derim. Bunları da almadan lütfen bir inceleyin ve araştırın. Hatta tanıdığınızda varsa bir elinize alın deneyin, fotoğraf çekin. Ben bugüne kadar Hep CANON kullandım onun için bu makinayla çok haşır neşirim.Ancak ilk Digital makinam. Aslına bakacak olursanız bu sefer NIKON alacaktım ancak Geçen yıla kadar kendi klasmanında en iyi test sonuçlarını CANON D 400 alınca ve fiyatı da çok cazip olunca (Body si 600 Euro Civarındaydı) takım halinde bu makinada karar kıldım.Ancak aradan 1 yıl geçti ve yine yenileri çıktı...Onun için araştırmacılık bu konuda önemlidir.Bu işinde sonu yok çünkü.
Sevgilerimle

Not: Bu konuda aslında benden çok daha çok Üstadımız olan Sayın Mustafa Mutlutürk ağabeyimiz ile görüşmenizde fayda var.Her ne kadar bu aralar sitemze uğramıyorsada.Bir telefon görüşmesiyle size daha profesyonelce yardım edeceğine eminim.

Selam
Ahmet MERMERCİOGLU Kaptan ile sizin gezinizin ertesi gunu telefon ile konustum. Cekilen resimlerden bahsettik. Aslında siz geziden donerken, şehiriçinde, Ahmet kaptan beni motorumla gecerken gormus. Telefonumu caldirmis, motorun sesinden ben duyamamisim.

Ahmet kaptanda F650 BMW vardi, 1200 GS Adventure ile degistirdi gecen haftalarda. Sonraki bir gun beraber ucusumuz vardi. İstanbuldan motoru teslim almasi ve Antalya'ya sürüşünün hikayesini dinleme ve resimlerini görme fırsatım oldu. Ahmet Kaptan, yeni motora alışma evresindeyim diyordu. Hele biraz daha alışsın, daha uzun rotalarda da bize katılacaktır Ahmet Kaptan.

Fotograf makinası icin Canon EOS Rebel XS Digital SLR dusunuyorum.

http://www.letsgodigital.org/tr/19386/canon-eos-rebel-xs/

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yasamak özlemiyle dolmalısın. (Ataol BEHRAMOGLU)

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05054079204
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2008, 10:27:04 am »
Rebel, 450 D'nin amerikan versiyonu..
Nikon D90'ı da bir inceleyin.. Derim..

R 1200 GS '06
Başkalarının hatalarından öğrenin, hayat kendi hatalarımızdan öğrenecek kadar uzun değil. (DD)

Çevrimdışı extrailt

• ARİF BOZDAĞ
  • Konsey
  • *
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2008, 11:53:23 am »
Rebel modelleri XS-XSİ-XTİ olarak değişiyor.XS-XTİ ise Canon 400d'nin amerikan versiyonu,XSİ ise Canon 450 D'nin amerikan versiyonu,bende şuan Canon rebel XTİ var 18-55 ile yeterli ama lensi öğrendikçe büyütmek gerekiyor,Can abinin dediği gibi Mustafa mutlutürk abi bana PDF olarak fotoğraf eğitim bilgilerini gönderdi okuyup birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.

İbrahim abinin dediği gibi Nikon d90 ve 18-105mm f/3.5 - f/5.6 DX Nikkor lensle fiyati yurtdışında 1299$,türkiyede ise 2850-3200 ytl civarında lensler düştükce daha uygun fiyatlada alabilirsiniz.
0532 676 2412
B rh(+)   KAŞ
DELİ KİPRİT DT 125

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05054079204
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2008, 12:05:33 pm »
Sağol Arif, Rebel modellerini daha detaylı açıklamışsın.. Bir de japon versiyonu vardı.. Neydi o?

D90'a hastayım...

Bende Sony alfa 100 var.. 18-70 ve 70-210 objektifle beraber.. İdare ediyor, ama satabilirsem yerine D90 alırdım sanırım..  Tabi Canon 350-400-450 D serileri de çok başarılı makineler..
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 12:08:51 pm Gönderen: drerkal »

R 1200 GS '06
Başkalarının hatalarından öğrenin, hayat kendi hatalarımızdan öğrenecek kadar uzun değil. (DD)

• Can GİRGİN
  • Konsey
  • *
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2008, 12:10:13 pm »
Rebel, 450 D'nin amerikan versiyonu..
Nikon D90'ı da bir inceleyin.. Derim..

Doğrudur. Rebel Amerikancası :)  :)  :)
Bence testlerine bakın ve karar verin ancak testlerde (sonuçlarda) TR versiyonunu değil Avrupa ve Amerikan versiyonlarını tercih edin.

Ben adı geçen klasmanda Canon u tercih ederim çünkü test sonuçları çok daha iyi.
Ancak üst klasmanlarda ise tamamen NIKON dur tercihim.
Daha önce de dediğim gibi bu tamamen kişisel tercihlerdir.Şimdiden hayırlı olsun.
Sevgilerimle
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 12:25:07 pm Gönderen: BARACUDA »

Çevrimdışı extrailt

• ARİF BOZDAĞ
  • Konsey
  • *
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2008, 12:19:29 pm »
Japonunu bilmiyorum işte şimdi afalladık.. :D

İbrahim abi senin model 2006'da çıkmıştı,A200-300.... diye gidiyor ama en son A900 çıkardılar o çok güzel şuan fazla kullanan olmadığı için yorum yok ama 24 mp olduğu için sanırım iyi bir iş çıkarıyordur.
0532 676 2412
B rh(+)   KAŞ
DELİ KİPRİT DT 125

Çevrimdışı Afterburner

• Bahadır YILMAZ
  • Başkan Yrd.
  • **
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2008, 12:30:44 pm »
Nikon D60 (18-55mm  lens)ve
Canon Rebel XT 'yi(EF-S 18-55mm zoom lens with optical image stabilization)
549 dolar +%8.25 KDV ile yurt disindan buldum.
Kargo odemicem, bir tanıdık gelirken getirecek.

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=abcat0401005&type=category

ikisi arasında karar vermeye calisiyorum.
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yasamak özlemiyle dolmalısın. (Ataol BEHRAMOGLU)

• Can GİRGİN
  • Konsey
  • *
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2008, 12:38:22 pm »
Bu sefer konu başlığını bende saptırdım...
Bence yeni bir başlık atın bu konu için.Çünkü sonu olmayan güzel bir konu...
Sevgiler.

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05054079204
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2008, 02:05:34 pm »
Motosiklette almancılarla japoncular arasında olduğu gibi fotoğrafta da nikoncularla canoncular arasında bitmek bilmeyen tatlı çekişmeler var..

Hangi fotoğraf makinesi body'si ile başlarsanız onunla devam edersiniz. Sonradan tercih değiştirmek çok masraflı oluyor.

Ben bir D90 fotosu koyayım da kafanızı karıştırayım biraz.. :)

tamamen standart objektif ile çekilmiş..

Çözünürlük : 4288 x 2848 piksel
Diyafram : f/8
Çekim hızı : 1/50 sn
ISO : 400
Odak uzaklığı : 70mm
Ölçümleme : Pattern
Pozlama telafisi : 0 adım
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 02:30:56 pm Gönderen: drerkal »

R 1200 GS '06

• Can GİRGİN
  • Konsey
  • *
Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2008, 02:31:06 pm »
Motosiklette almancılarla japoncular arasında olduğu gibi fotoğrafta da nikoncularla canoncular arasında bitmek bilmeyen tatlı çekişmeler var..

Hangi fotoğraf makinesi body'si ile başlarsanız onunla devam edersiniz. Sonradan tercih değiştirmek çok masraflı oluyor.

Ama ben  NIKON u çoooook istiyordum...
Yalnız şu bir gerçek ki...bugün bana 1980 li yıllardan 90 yıllara kdr sorsaydınız tek cevapta NIKON derdim.Şu anda ise aradaki fark çok büyük değil...
PAram yetseydi.....O zamanda LEİCA derdim...
Yani gördüğünüz gibi sonu yok bunun...
Güzele güzel demem , güzel benim olmadıkça misali.
Ben benim makinamdan memnunum... ;) ;D ;)
Sevgilerimle

Bu arada !
Sayın üstdımın dediği bir cümle vardı... Fotoğraf makinadan dolayı değil , çekenden dolayı güzel çıkar ... Diye!
Ama bence olay %50 - 50 dir. Onun için çağımızdaki tüm makinalar iyi.Yoksa SONY slim makinalarla bu kdr güzel fotolar çekilemezdi.

Bir de konunun diğer boyutu var...
Manzara mı?
Makro mu? (Yakın Çekim)
Portre mi? vs vs vs vs vs
ve...... Bunlar için hep farklı objektifler.....
Hadi buyrun bakalım... Demiştim ya... Sonu yok bunun diye.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 02:37:28 pm Gönderen: BARACUDA »

Çevrimdışı extrailt

• ARİF BOZDAĞ
  • Konsey
  • *
Ynt: Fotoğraf makinesi seçimi
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2008, 02:51:55 pm »

Bir de konunun diğer boyutu var...
Manzara mı?
Makro mu? (Yakın Çekim)
Portre mi? vs vs vs vs vs
ve...... Bunlar için hep farklı objektifler.....
Hadi buyrun bakalım... Demiştim ya... Sonu yok bunun diye.

Ben en çok makro çekimlerden hoşlanıyorum fazla oynama yapamıyorsun,manzara çekimlerinde ise genelde photoshop veya windowstan renk tonları,renk sıcaklığı,pozlamandırma(karşıtlık-parlaklık) vb. gibi işin hilelerine kaçıp göze hitap etmek zorunda kalınıyor,bunun en güzel örneğini fotokritik vb. forumlarda görebiliyoruz.
0532 676 2412
B rh(+)   KAŞ
DELİ KİPRİT DT 125

Çevrimdışı drerkal

• H.İbrahim ERKAL
  • Admin
  • *
  • 05054079204
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2008, 02:59:19 pm »
Arif'ciğim, bende en çok photoshoplanmamış fotoğraflardan hoşlanıyorum.. Phootoshop sanki biraz yapaylaştırıyor, doğallıktan uzaklaştırıyor. Hele bir de kötü kullanılmışsa, tüm keyfimi kaçırıyor..

R 1200 GS '06

Çevrimdışı okdedik

• M. Onur Kuru
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2008, 08:37:06 pm »
Fotoğraf makinesi ve lenslerle ilgili izlenimler , makine karşılaştırmaları, ilgili makinelerle çekilmiş örnek fotoğraf karşılaştırmalarını bu sitede bulabilirsiniz (http://www.dpreview.com) ,faydalı bir site önemle tavsiye edilir.Bu arada ben de canon deme taraftarıyım cmos'tan dolayı yinede hangi makine seçilirse seçilsin ana unsur ;lens ve fotoğraf çeken kişidir kanımca, saygılar  :-*
555-2668656 A Rh + (poz)
Suzuki Vstrom DL 650

Çevrimdışı extrailt

• ARİF BOZDAĞ
  • Konsey
  • *
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2008, 10:23:52 am »
Birilerine ben bu işi(fotoğraf) iyi biliyorum demekle olmuyor ne kadar paran olursa olsun her işte olduğu gibi pat diye başlanmıyor,emekleme safhasını bitirmek ayağa kalkmak kadar zor bir tecrübe gerektiriyor.

Fotoğrafta Anlık görüntüler her zaman karşımıza çıkabiliyor,Kişinin veya fotoğraf makinasının iyiliği kötülüğü değil fotoğrafın iyiliği yakalanan O'An görüntülerine bağlı olarak değişiyor.

İşte bahsettiğim O'anlar...

http://www.ntvmsnbc.com/modules/gallery/VeInsan20081229/default.asp
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 10:26:56 am Gönderen: extrailt »
0532 676 2412
B rh(+)   KAŞ
DELİ KİPRİT DT 125